פורטל החינוך עיריית רמת גן
תוכן העמוד תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

טיפ החודש - תשע"ח

 

מאת צוות המרפאות בעיסוק והפסיכולוגים של היחידה ההתפתחותית

להתפתחות רגשית תקינה של ילד בגיל הרך ותחושה של אושר וביטחון, נדרשים ההורים ל- 3 מרכיבים חשובים ומשמעותיים: 1.הקנית תחושת אהבה 2. פיתוח עצמאות יום יומית .3. הצבת גבולות.
מסתבר שגם בבית הילדים זקוקים לתנועה. אנו יודעים למה זה חשוב מבחינת בריאותית, אנו יכולים לחשוב על התרומה להתפתחות המוטוריקה הגסה ואפילו העדינה.
רבות נכתב בשנים האחרונות על הפרעת קשב וריכוז ועל השפעותיה אודות תפקודי למידה, התפתחות רגשית ויחסית חברתיים בקרב ילדים. צאס ותומאס, עוד בשנות ה-50, חקרו את מאפייני הטמפרמנט המולדים של האדם, וללא תלות להפרעת קשב וריכוז הם זיהו כי לכל אדם מאפייני קשב, ריכוז ומידת מוסחות, אותם הוא מפעיל בכדי להתמודד עם מטלות למידה, משחק, תפקוד מוטורי וכדומה.

באופן טבעי, ילדים הם בעלי סקרנות טבעית ובריאה, היא מתעוררת באופן לגיטימי גם לגבי גוף האדם – הפרטי שלהם ושל אחרים. הם אף נוהגים לשאול שאלות בנושא, ולמרות המבוכה הטבעית שמתעוררת אצל ההורה ותחושת חוסר הנוחות, חשוב שההורים לא יתחמקו משאלות הילד, שכן אם הילד לא יקבל תשובות לשאלותיו ממבוגר בו הוא בוטח, הוא יחפש את התשובה ממקורות אחרים.

בגיל 3, בגן טרום טרום חובה, מתחילים הילדים (או ההורים) להזמין אחד את השני לביתם למשחק משותף. הזמנת חברים היא הזדמנות לחוויה נהדרת ומלמדת עבור הילדים, אך לעיתים עלולה להחוות כמלחיצה ומעוררת חשש עבור ההורים ולא נעימה ולעיתים מתסכלת עבור הילדים.
אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד